Luottamusmiehen tervehdys 1.

Hei kaikki Nastolan ja Iitin super ry jäsenet. Olen aloittanut luottamusmiehenä 2015 vuoden alusta, kuten varmasti moni jo tietääkin ja monenlaiseen luottamusmies asiaan olenkin jo saanut ottaa toimialueellani kantaa ja ajaa luottamusmiehenä liiton työntekijöiden asioita. Haastavaa on ollut, mutta niinhän tuleekin olla.

Poliittiset linjaukset SOTE ja aluehallintouudistus ja hallituksen ns. pakkolait, ovat myös vaikuttaneet vahvasti vuoden aikana. Työtaistelua Superilaisten verellä ja hiellä ansaittujen etuuksien säilyttämiseksi on käyty eturintamassa. Suuri kiitos kaikille mukana olleille.
  
Mitoitukset työpaikoilla lisäksi jo nyt aivan laillisella 0.5 KVTES alarajalla ja sitten saamme vielä kuulla, että mitoituksia oltaisiin vielä laskemaa entisestä 0.4:n? Ei käy!! EU tuomioistuimeen on Super liitto tehnytkin jo onneksi asiasta valituksen, ja aivan syystä. Rajansa kaikella!

Hallitus painaa ns. niskaan erityisesti meille hoitajille sietämättömine pakkolakeineen ja yhteiskuntasopimuskin ainakin viimeisimpien tietojen mukaan, on jäämässä tälläerää toteutumatta. Kuntaliitoksetkin tuovat muutoksia monilla alueilla ja työntekijöiden jaksaminen ja riittäminen erittäin vaativassa hoitotyössä on äärirajoilla. Me hoitajina tarvitsemme jokaisen ansaitun lomapäivän palkallisena, jotta jaksamme tässä kokoajan vaativammaksi ja hektisemmäksi muuttuvassa hoitotyössä. Jos ensimmäinen sairauspäiväkin muutetaan palkattomaksi, niin ei ole varaa hoitajailla sairastaa ja töihin tullaan sitten pahimmassa tapauksessa kipeänä. Kokonaispalkkamme koostuu olennaisesti myös lisistä ja mahdollinen lisistä leikkaaminen (palkalliset pyhät) tuntuu hoitajien kukkaroissa ja paljon.

Työntekijät kentällä mm.mitoituksen ja työn kuormittavuuden ja toteutuneiden työvuorojen ja niihin liittyvien palkanmaksu ongelmien kanssa. Etenkin 1.6.15 alkaneiden uusien KVTES jaksotyöaika muutosten myötä.

Taistelu Superilaisten puolesta jatkuu ja hiljattain työmarkkinapäivillä ensimmäistä kertaa mukana olleena, ja sieltä uutta voimaa ammentaneena, haluankin nyt lopuksi muistuttaa kaikki Superilaisia siitä, että tehkää kirjallisia työn rasittavuus ilmoituksia työnanatajille ja Haipro ilmoituksia kaikesta mistä sen vain voi työpaikan asioisssa tehdä, jotta näyttöä työn ongelmista saadaan dokumentoitua kirjallisena ja viestiä työnjohdon ylemmille tasoille.

Lopuksi, voimia ja tsemppiä kaikille Superilaisille - työn raskaan puurtajille, ammattilaisille. Pitäkää lippu korkealla ja taistelkaa yhdessä luottamusmiestenne kanssa etuuksienne puolesta ja olkaa aktiivisesti yhteydessä luottamusmiehiinne ongelmatilanteissa ja mieltä askarruttavisssa asioissa. Hyvää Joulua ja tulevaa uuttavuotta 2016. Torilla tavataan.

Lm. Samuel Dillström