Luottamusmies tervehdys 3.

Syystervehdykseni kaikille teille arvoisat Superilaiset. KIKY sopimus on nyt siis allekirjoitettu ja Superin Silja Paavolan tärkeä tarkennus KIKY sopimukseen työpaikkojen säilymisestä, toki lämmitti hieman sydäntä, muuten varsin jäätävän viileässä ilmapiirissä, jossa taas vyötä kiristetään hoitoalan työntekijöiden kohdalla ja toivoa palkankorotuksista ei ole lähimain näkyvissä, vaikkakin toisaalla lääkäreiden palkkoja on nostettu!!

 Katsoin eduskunnan kyselytuntia (kesäkuu 2016) mietteliäänä televisiosta (areena.yle.fi/1-3068798, kohdasta 26:05 eteenpäin), jossa kansanedustaja Li Andersson sanoi puheessaan: "esim. lähihoitajien ansiotaso laskee tilastokeskuksen tietojen mukaan keskimäärin 134 euroa kuussa". Eli ansiotasomme laskee lähihoitajina siis keskimäärin 134 euroa kuussa!!  TÄMÄ ON LÄHIHOITAJILLE ISO JA TUNTUVA PALKANMENETYS VUODESSA!

Taas lähihoitajien vyötä kiristetään ja työtaakka vain lisääntyy. Näin ei voi jatkua! Suomen väestö ikääntyy ja eläköityy hurjaa vauhtia tulevina vuosikymmeninä ja hoitopaikoista ja hoitajista tulee olemaan huutava pula. Hoitotyön mitoituksia uhataan laskea entisestään, kuten olen jo aiemmin asiasta täällä kyyneliä vuodattanut ja nyrkkiä heristänyt mielessäni. Hyvää ja laadukasta hoitoa ei kyetä näillä eväillä toteuttamaan ja hoidon tason ja laadun tulisi pikemminkin vain parantua eikä huonontua! Jos jotain hyvää asiaa näissä muutoksissa on, niin se on se, että SUPER joutuu järjestämään taas mielenilmauksen Helsingin kansalaistorilla 6.10.16 klo:17:00 "Hyvän vanhustenhoidon puolesta" ja näin saamme asiaa edes mielenilmauksena esille ja näkyvyyttä toivottavasti laajalti myös mediassa/somessa. Torilla siis jälleen kerran tavataan. Megafonit mukaan!

LM Samuel Dillström SUPER AO409