Luottamusmies tervehdys4.

   Näin uuden vuoden aattona, itsekin monien muiden Superlaisten hoitotyön arvokkaiden ammattilaisten kanssa töissä ollen, kirjoittelen hieman kuulumisia hoitoyön kentältä. Aloitetaan positiivista asioista. Suomen hallitus vihdoin ja viimein tuli ns. järkiinsä, kun perui hoitajamitoituksen laskemisen alle 0.5:den! Tähän tosin tarvittiin Superlaiset hoitajat jälleen kerran torille eduskuntatalon eteen, osoittamaan mieltä hoitajamitoituksen laskemista vastaan! On se vaan kumma, että jos meidän hoitajien tulee, joka kerta tulla joukolla Helsinkiin mieltä osoittamaan, jotta hallituksen järjettömät juuri heikompiin ja köyhimpiin kohdistuvat ehdotukset eivät mene läpi!!! Hoitotyö ei saa olla säilyttämistä, eikä nopeaan kuolemaan ajavaa, kun hoitajat eivät riitä auttamaan kaikkia niin kuin tulisi ja Suomen hoitotyön laki velvoittaa. On tärkeä myös muistaa, että tuo nykyinen 0.5 hoitajamitoitus on vain minimi alaraja ja monissa hoitopaikoissa mitoitus on juuri alennettu säästösyistä minimiin, eikä sen alle, jotta mitoitus ei ole laiton. Monissa hoitopaikoissa ei edes tällä nykyisellä hoitajamitoituksella toteudu lain vaatima hyvä ja laadukas hoito! Miten lain vaatimus olisi toteutunut jos hoitajamitoitusta olisi vieläkin laskettu alemmas? Vastaus: EI MITENKÄÄN! Torilla siis tavattiin.

    Tiesittekö muuten, että naisten palkka on edelleen vain 83.3% miesten palkasta. Tämä tarkoittaa noin 7700 euron eroa miesten ja naisten palkkojen välillä vuodessa. Superliitto toimii aktiivisesti tämänkin tasa-arvottomuuden lopettamiseksi. Sukupuolten välisten palkkaerojen luulisi jo nyt vuonna 2016 olevan historiaa, kuten muukin sukupuoleen liittyvä syrjintä ja tasa-arvottomuus. Superliittoon kuuluminen kannattaa. Superlaisten osoittaessa mieltä hoitajamitoituksen laskemista vastaan, aloite mielenosoitukseenkin tuli Super liitolta ja eipä Helsingin kansalaistorin mielenosoituksessa 6.10.2016 Tehyläisiä juuri näkynyt. Superliitto on myös aktiivisesti vaatinut psykologisten testien palauttamista hoitajakoulutukseen, jotta alalle kelpaamaton aines karsiutuisi jo alussa muualle. Nyt kuitenkin hoitajien ylle on vain entistä enemmän sälytetty vastuuta työharjoitteluun tulevien hoitajaopiskelijoiden arvioinnissa, jotta hoitotyöhön soveltumattomat opiskelijat havaittaisiin edes työharjoittelussa ja heistä ohjaavat hoitajat raportoisivat. Eli lisää vain vastuuta ja työtä hoitajille ja palkkaa ei ainakaan nostetaan vastuualueiden ja työtehtävien lisääntymisen myötä. Näin ei voi jatkua!!

     Lähihoitajienkin vuosipalkkaan tulee v. 2017  taas iso lovi hallituksen KIKY -sopimuksen myötä. SOTE -soppaa hämmennetään ja maakuntauudistuskin on nurkan takana. Olen itse kuullut, että eräskin nimeltä mainitsematon ammattiliitto kyllä lehdessään aina vaan valittaa ja valittaa kaikesta, mutta onneksi Super liitto, Superlehteä myöten ei ole vain valitusta ja valitusta, vaan sieltä voi lukea paljon myös mitä kaikkea Superliitto on oikeasti saanut aikaiseksi ja mitä kaikkea Superliitto aikoo aktiivisesti saada muutettua. Kannattaa kuulua siis Superliittoon ja valittamisen sijaan vaikuttaa! Kuten itsekin tein esim. 6.10.16 Helsingin kansalaistorilla "Arvon mekin ansaitsemme" Super liiton mielenilmauksessa. Pelkkä Superliiton jäsenmaksun maksaminen ei ole vaikuttamista, vaan se, että Superliiton kaikki jäsenet aktiivisesti osallistuvat esim. mielenilmauksiin ja kirjoittavat yleisönosastoihin ja sosiaaliseen mediaan ja saavat tärkeää sanomaansa kuuluviin. Hyvä me! Hyvä Super liitto!

     Lopuksi haluan toivottaa kaikille työn rankan puurtajille, yhteiskunnan tukirangan kantajille, rautaisille hoitotyön ammattilaisille ja hoitotyöhön valmistuville - hyvää tulevaa uutta vuotta 2017.